Fri frakt fra kr. 750,- i hele landet (eks Svalbard)

Skal jeg velge lateks eller nitril?

Ved valg av engangshansker er det hovedsakelig to materialer som dominerer markedet: lateks og nitril. Begge har sine fordeler og ulemper, men hvilken type bør du velge? La oss ta en nærmere titt på forskjellene mellom lateks- og nitrilhansker.

Latekshansker

Latekshansker har lenge vært populære på grunn av deres gode elastisitet og komfort. De gir god beskyttelse mot mange kjemikalier og er rimelige i pris. Ulempen med latekshansker er at de kan forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Lateksallergi kan være alvorlig og i verste fall livstruende.

Nitrilhansker

Nitrilhansker er laget av syntetisk gummi og er et utmerket alternativ til lateks. De har flere fordeler:

  • Allergivennlig: Nitril forårsaker ikke allergiske reaksjoner, noe som gjør dem trygge for alle å bruke.
  • Kjemikaliebestandig: Nitrilhansker gir god beskyttelse mot et bredt spekter av kjemikalier, oljer og løsemidler.
  • Punkteringsbestandig: Nitril er mer motstandsdyktig mot punktering og rifter enn lateks, noe som gir økt beskyttelse.
  • Komfortabel passform: Moderne nitrilhansker har en mykhet og fleksibilitet som tilsvarer lateks, noe som gir god komfort og fingerferdighet.

Hos Rent og Trygt finner du et utvalg av høykvalitets nitrilhansker som passer for ulike bruksområder. Våre nitrilhansker er allergivennlige, slitesterke og gir god beskyttelse mot kjemikalier og punktering.

Konklusjon

Selv om latekshansker har sine fordeler, er nitrilhansker et overlegent valg for de fleste bruksområder. Med sin allergivennlighet, kjemikaliebestandighet og punkteringsmotstand, gir nitrilhansker trygg og pålitelig beskyttelse.